Mina samlingar

Alla användare har möjligheten att spara filmer och poddar till sina favoriter som är en platt lista utan möjlighet att organisera.

Som användare finns också möjlighet att skapa samlingar som är mer organiserade favoriter som du samlat under ett namn du själv bestämmer.

Både favoriter och samlingar hjälper dig att snabbt hitta till det du har sparat t.ex. inför en lektion.

Varje gång du ser en produkt i ett sökresultat och i listor som t.ex. ”Populärt just nu”, ”Relaterade filmer”, etc så ges du möjligheten att spara den till en samling genom att placera muspekaren över dom tre prickarna.

Om du loggar in med samma konto som du hade på SLI.SE

Första gången du loggar in så läggs en konvertering av dina gamla favoriter på en kö som systemet jobbar av i bakgrunden. Konverteringen sker inte i realtid utan kan ta en liten stund (annars skulle 1:a inloggningen ta orimligt lång tid). Det kan ta ett dygn eller mer innan du ser dina favoriter på sliplay.se.

När dina sparade favoriter på SLI.SE importeras så görs de om till samlingar. Varje mapp du skapade på SLI.SE motsvarar en samling på SLIPLAY.SE. Om du tycker att du har filmer som du inte längre vill ha kvar i din samling, sätt muspekaren över "…" vid filmen och klicka där bort filmen från samlingen.

Favoriter som har utgått eller av andra anledningar inte finns i nya Play tas automatiskt bort. Om du hade många favoriter sparade så kan sidan med samlingar bli lång - rulla ner på sidan för att se alla.

Här är en av alla våra egenskapade samlingar. Just den här har vi valt att kalla Väderfenomen.

Klickar vi på Visa alla så tas vi till en annan vy där vi får tillgång till fler möjligheter.

Klicka på pennan om du vill skriva en anteckning (skriver över beskrivningstexten om filmen) eller om du vill ändra i titeln på filmen. Den text du skriver här ser även elever om du väljer att dela samlingen.

Du kan också ändra ordningen på hur filmerna presenteras genom att dra i dom 2 strecken under pennan.

Vi kan också välja att vi vill dela samlingen. Det innebär att alla med en länk till samlingen kan se dess innehåll - ett bra sätt att dela ut flera filmer på samma gång till mina elever.