Registrera nytt konto

Att registrera ett nytt konto kan ske på lite olika sätt

Det är viktigt att du vet eller först tar reda på om din skola eller kommun loggar in med en gemensam lösning som t.ex. Skolfederation, Skolon eller om ni brukar logga med ert Google eller Office365-konto på de webbsidor och tjänster skolan använder eller om något speciellt gäller för sliplay.se. Det går också bra att registrera ett konto manuellt där du anger e-postadress+lösenord för att logga in.

När du vet vilket sätt din skola ska registrera konto är du redo att gå vidare.

På inloggningssidan finns flera olika alternativ

Om din skola brukar logga in med Google, Office365, Skolfederation eller Skolon

1. Klicka på knappen för den du ska logga in med.
  2. Om du inte redan är inloggad på Google/Skolfederation/etc så behöver du logga in. Hur detta ser ut i detalj skiljer sig åt men du bör känna igen dig om du har loggat in förr. Om du redan är inloggad kommer du till steg 3 direkt.
  3. Du tas sedan tillbaka till sliplay.se och eftersom det här är första gången du loggar in så skapas ett konto till dig. Det kan ske helt automatiskt om vi genom integrationen får dina uppgifter. Om uppgifter saknas så får du ange dessa första gången precis som man gör när man registrerar ett nytt konto med epost+lösenord - läs vidare nedan.

Om du blev tvungen att ange dina uppgifter manuellt

Många gånger är det möjligt att automatisera inloggningen så att du inte behöver skriva in dina uppgifter om skola, m.m. En annan fördel är att du kan komma igång direkt utan att någon ska behöva godkänna ditt konto. Tipsa din IT-administratör i skolan/kommunen om den här hjälpsidan och att det finns en speciell avdelning för administratörer.

Om din skola brukar logga in med epost+lösenord

1. Klicka på Bli medlem här i inloggningsrutan (bilden ovan).
  2. Ange först din e-postadress. Om dina uppgifter redan finns så fylls resten i automatiskt och du är nu på steg 6.
  3. Ange din skola genom att skriva del av namnet och sedan välja den i listan.
  4. Du tas nu till nästa steg där du fyller i ditt namn och klickar sedan i om du är elev eller lärare.
  5. Klicka på Gå vidare
  6. Nu skickade vi ett e-postmeddelande till den adress du angav. Du måste öppna det och klicka på länken i meddelandet för att fortsätta.
  7. När du klickat på länken öppnas sliplay.se igen och du kan fortsätta din registrering genom att ange ett önskat lösenord.
  8. När du slutfört din registrering så kan du behöva vänta till dess att din lärare (om du är elev) eller din mediecentral om du är lärare hanterat din registrering.

Är din e-postadress redan upptagen?

Om du får ett felmeddelande att din e-postadress redan används så är det för att du redan har ett konto med den e-postadressen. Använd funktionen Glömt ditt lösenord? om du inte minns ditt lösenord.